HTML

gyomroinfo

Ez a blog azért jött létre, hogy elmondhassuk véleményünket arról, ami a városunkban történik. Jó itt élni? - kérdezték korábban néhányan. Lehet. De sajnos csak néhány embernek! Itt elérnek minket: gyomroinfo1@citromail.hu

Friss topikok

  • Exember: @gyomroman: Meg kell kérdezni a FIDESZ-tagokat - nem egyet! - és akkor lehet hőbörögni! (2011.08.25. 11:32) Gyenes, a Fidesz és az MSZP
  • AK76: @toodorka: 500000 forint,mai árfolyamon durván egy millió. Remek. Aki KOMOLYAN akar valami válto... (2010.09.07. 16:17) A biankó lemondólevelek története
  • toodorka: Ennyi lett ebből a blogból? (2010.09.01. 11:17) Köszöntő
  • Exember: Kedves Sali! Kitűnő ötlet volt az idevágó idézetek közlése a Btk-ból! Vádaskodni, rágalmazni, mocs... (2010.08.16. 15:06) Jövőhéten is olvassanak!
  • AK76: @Pislogó: Öregem,ebben a Blogban SEMMIFÉLE szerencse nincs. Ez szimplán egy olcsó,igénytelen,pong... (2010.07.12. 13:19) A vállalkozó slepp

Linkblog

A biankó lemondólevelek története

2010.06.30. 15:12 Gyömrőinfó

Bemelegítésképpen kezdjünk egy régi történettel. Régi, de erről 10 év távlatában is érdemes beszélni. Bár a történet már régi, tudtunkkal 2002-ben lehetett hallani először, mégis úgy döntöttünk, hogy leírjuk, hogy azok is olvashassanak róla, akikhez eddig nem jutott el a hír.

 

Nyilván sokaknak feltűnt, hogy a Gyömrő 2000 Kör képviselői milyen tökéletesen tudnak együtt szavazni, ha kell. Nyilván azt is észrevette mindenki, hogy az említett társaságban kevés önálló személyiség található. Ebből kiindulva, talán nem is meglepő az, hogy mindenben elfogadják a polgármester, vagy adott esetben az alpolgármesterek utasításait.

A szófogadó magatartás azonban nem az önállótlanságnak köszönhető.

Cikkünkben elmondjuk, hogy hogyan faragtak bábúkat a Gyömrő 2000 Kör képviselőiből.

 

Az említett képviselők között vannak nehezebben és könnyebben irányítható tagok. Előbbiekhez tartozik Hodruszky Lajos és Mezey Attila, az utóbbiakhoz az össze többi.

A Gyömrő 2000 Kör egy súlytalan szervezetnek számított nyolc évvel ezelőtt. Legalábbis, ami a város egészét illeti. A civil szervezetből nem lett volna tényező az önkormányzati választásokon, ha nem jön egy milliárdos megmentő: Gyenes Levente. A jó képességekkel megáldott új ember viszont azt is tudta, hogy hogyan kell garantálni azt, hogy minden úgy történjen a városban, ahogy azt ő akarja.

Ha néhány képviselő visszagondol 2002-re, amikor Gyenes Levente új képviselőként ismerkedett az önkormányzat működésével, akkor arra is emlékezhet, hogy a testületi üléseken hogyan keltette azt a látszatot, hogy ő nem ismeri a testület működését. S arra is, hogy hogyan kérte kollégáit, hogy szóljanak rá, ha valamit orsszul csinál. Erről ma is megbizonyosodhat mindenki itt: http://www.gyomro.hu/kozadattar/dokumentumok/jegyzokonyvek/gyomroi_dokumentum_497_1271_666865.pdf

A szerep azonban csak álszenteskedés volt. Ugyanis Gyenes Levente és a Gyömrő 2000 Körös képviselők pontosan tudták, hogy kinek, mikor és mit kell tennie. Önálló véleménye senkinek sem lehetett, mivel azonnal repült volna a képviselőtestületből. Hogy hogyan?

A Gyömrő 2000 Kör milliárdosa egy biankó lemondó-nyilatkozatot töltetett ki minden leendő frakciótagjával, még a kampány idején. Tehát előre megfogalmaztak egy levelet, amiben az állt, hogy az adott képviselő lemond a képviselői tagságáról. Ezt mindenkinek elkészítették személyre szólóan. Csupán egyetlen dolog hiányzott ezekről a papírokról ahhoz, hogy hitelessé váljanak. A polgármester aláírása.

Ezek a papírok ott feküdtek Gyenes Levente íróasztalának fiókjában. S ezeket a papírokat bármikor elő lehett kapni, ha egy képviselő a Gyömrő 2000 Körből úgy viselkedett, ami nem tetszett a polgármesternek. Akinek csak alá kellett írnia az előre elkészített nyilatkozatot és az illető már repülhetett is a testületből. Búcsút intve a tiszteletdíjnak és azoknak a kapcsolatoknak, ami csak egy önkormányzati képviselőnek dukálhat.

Kockáztatni persze senki nem akart. Szépen, fegyelmezetten viselkedett mindenki a Kör frakciójában. A megfélemlítés hatásos volt. Se a testületi üléseken, se a közmeghallgatásokon nem mertek különvéleményt megfogalmazni a testületitagok. De még a kerületeket érintő ügyekben is csak a polgármester nyilatkozhatott, megcsúfolva ezzel több választópolgárt, akik egy közvetlenül megválasztott képviselőtől várták saját környezetük boldogulását.

Azt nem tudjuk, hogy ma is létezik-e ilyen biankó lemondó-nyilatkozat. Elképzelhető, hogy már nem. Viszont 2002-től csak ez garantálhatta a legnagyobb frakció sikeres összetartását.

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomroinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr862121012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greent 2010.07.07. 19:02:59

Nahát,nahát! Csak nem törlitek a kommenteket?? Vagy a cica vitte el a korábbi idekapcsolódó hozzászólásom?

AK76 2010.07.07. 20:01:46

@greent:
Nem érted te ezt..:)
Ez egy velejéig korrekt,tényfeltáró cikksorozat,objektív,bizonyítékokkal bőven alátámasztott információkkal,cseppet sem elfogult stílusban.:))))
Annyira biztosak magukban a NAGY leleplezők,hogy sem a nevüket,sem pedig hovatartozásukat nem merik vállalni..
Függetlenek,aha..
Az meg hogy hipp-hopp eltűnnek kommentek,ez a legkevesebb...:)))

eszkombajn 2010.07.08. 08:12:21

Hát...az eddig felrakott történetek közül ez tűnik a leghihetetlenebbnek. Szerintem ez kamu lehet. Én nem tudom elhinni.

gyomroman 2010.07.09. 11:19:44

Vajon mért nem láthatjuk az Önkormányzati közgyűlést?
Válasz, mert nem folyik érdemi munka Gyanús dönt többiek meg szavaznak.
Menj el és nézd, meg van rá lehetőség. Utána írhatsz véleményt kedves blog olvasó.

AK76 2010.07.09. 13:54:12

@gyomroman:
Nem jó irányban ülsz a pacin,kedves gyomroman..
Ki a francot érdekel a közgyűlés,ha FEJLŐDIK a város?
Kit érdekel az állítólagos korrupció,ha van mindenki számára elérhető,használható,kézzelfogható LÁTSZATA?
Mennyivel volt jobb a 2000 előtti időkben??
Én itt élek több mint 30 éve,itt születtem,KRISTÁLYTISZTÁN EMLÉKSZEM a kilencvenes évekre,a balfaszok uralmára,a sok impotens magyarázgatásra,egymás köpködésére,a semmirekellő okostojások ötleteléseire,aminek SEMMIFÉLE ÉRDEMI EREDMÉNYE nem volt...
Lerohadt iskolák,óvodák,bölcsödék,lepusztult városkép,egy rohadt nagy TANYA,ez volt Gyömrő,a kilencvenes években...
Esetleg nézz körül manapság...
Ha nem látod a különbséget,a hiba a Te készülékedben van...
És felejtsük is el egész nyugodtan a demokratikus értékeket,meg a demokratikus elveket,üresen tartalom nélkül semmik ezek az elvek,csak jól hangzó üres szavak...
Mindezek szart sem érnek önmagukban,ha nem társul hozzájuk fejlődés,gyarapodás,pozitív szándék,akarat,és szakértelem..

AK76 2010.07.09. 14:16:57

A nem szimpatikus kommentek a kukában végzik,kedves gyomroinfo?
Tekintve hogy a Friss Topikok között ott van,itt meg hiába keresem..
Esetleg szar a blogmotor?
Akkor sorry...:)

gyomroman 2010.07.09. 17:58:45

Én nem ülők lovon te és társaid is leszállhatnátok róla!
A többi, amit írtál magáért, beszél, nem kell válaszolnom rá.
Váltóz, gondolkozz, figyelj!
Ui: Talán ha lezárul a vizsgálat, annak majd hiszel!

AK76 2010.07.09. 21:33:06

A nem válaszolok,mert "amit írtál magáért beszél",és hasonló kaliberű válaszok, harmatgyenge produkciónak számítanának a buci-maci blogon is,nemhogy egy politikusokat bizonyíték nélkül fikázó, "tényfeltáró" oldalon,nem gondolod??
Ez hülye kérdés volt,nyilván nem gondolod...
Attól még ez a szitu,tekints körbe egyéb pol-blogokon is...

gyomroman 2010.07.09. 22:15:13

Én Gyömrővel foglalkozom országos politika nem érint!
De te csak olvasd hátha tanulsz.

AK76 2010.07.09. 22:57:58

@gyomroman:
Országos politika nem érint?
Nem itt nyavajogtok a szoci-fidesz Gyenes állitólagos kontakton?
Mi lenne ez, ha nem országos érdekeltség?

greent 2010.07.10. 16:52:30

Vicces vagy gyomroman! Ha csak ennyi a problémád a várossal, hogy nem közvetítik a testületi üléseket akkor szerintem tényleg jó itt élni. Amúgy legutább a fideszes Spaitstól hallottam ezt,mint a város legnagyobb problémáját. Akkor is röhögtem rajra. Egyszerűen szánalmas ez a hibakeresés... Lezárul a vizsagálat? Nektek egyetlen célotok van: valahogy kibabrálni a jelenlegi városvezetéssel. És itt ez a baj. Nem Gyömrőért akar tenni a sok sok párt, meg társas kör, hanem a 2000 kör ellen. Volt szerencsém megélni Garádi és Rádóczi idejében pár testületi ülést. Na barátom az volt a szégyen, nem ami most van.

láss, ne csak nézz 2010.07.11. 12:50:39

@AK76: milyen érdekes, hogy vannak, akik évtizedek óta lakják Gyömrőt, s azt sem látják mi is történt, történik. Azt mondod, a kilencvbenes években nem történt semmi, lerobbant iskolák, stb....tényleg? A 80-anas . 90-es évek végén-elején csak 16 új tanterem épült, majd ismét 4, két törnaterem,egy tornacsarnok ha már az iskoláknál tartunk. Ha ez semmi, akkor tényleg semmi.

Hogy Garádi és Rádóczi nem értette a szakmát? Egészen véletlenül ezek a manusok gázt , telefont, s elsősorban teljes csatornázást lapátoltak össze, s vajon hova húzták volna a bitumenutakat, ha ezek nincsenek kész?

Milyen érdekes, a "lepukkadt" faluból mégiscsak város lett 2001-ben, s ehhez a mai nagyságos uraknak nem sok közük van.

Nem érdekelnek a korrupciók? Az lehet, mert fogalmad nincs, mennyit veszít a város, és mennyivel lehetne több a városé, ha varázskezek nem nyúlnak bele.
Vajon miért nem közvetítik a tesület üléseit? Sem a rádió, sem a tévé? A nagy demokráciában. Minden majd akkor érdekel, ha elkezdik követelni a hiteleket a várostól. Nézni nem csak beszélni a levegőbe.

AK76 2010.07.11. 15:29:33

@láss, ne csak nézz:

"Hogy Garádi és Rádóczi nem értette a szakmát? Egészen véletlenül ezek a manusok gázt , telefont, s elsősorban teljes csatornázást lapátoltak össze"

Komolyan mondod??
Ők lapátolták össze??
Én meg úgy emlékszem FIZETTEM érte,hogy bekössék a gázt/csatornát, úgy emlékszem MINDENKI fizetett érte,és nem is keveset,arra is határozottan emlékszem komoly balhék voltak belőle, hogy olyan szerződések köttettek, hogy egyik utcában fizettek érte x összeget a népek, aztán néhány hónapos eltéréssel, pár utcával arrébb meg már xxx volt ugyanaz az összeg...
Ki érti ezt?

"Milyen érdekes, a "lepukkadt" faluból mégiscsak város lett 2001-ben"

Röhögtünk is eleget akkoriban...
Aztán megint vigyorogtunk a maglódi haverokkal,amikor Maglód is "várossá" lett...
Ja,a 3 centi széles aszfalt csíkjaival,amit volt képük ASZFALTOZÁS projectnek nevezni...
Aki azt képzelte hogy "na mi már gigapolisszá lettünk,mert van gáz,meg csatorna",az a büdös életben nem tette be a lábát előtte egy valamire való városba...
Tudod öreg,vannak Ausztriában,Németországban ismerősök,rokonok,barátok,akik haza-haza járogattak,járogatnak a mai napig,és elég jól emlékszem,nem igazán dícsérték a mi szuper városunkat,azokban a boldog,"korrupció mentes" években.
Ellenben valahogy mióta valóban kezdünk úgy kinézni mint egy város,azóta ha hazajönnek mindig megjegyzik "nahát,milyen jól néztek ki,lassan tényleg kezd ez az egész hasonlítani valami osztrák kisvárosra",(vagy legalább valami gazdag dunántúli kisvárosra)...
Ez legfőképp azoknak az örök elégedetlenkedőknek bassza a csőrét,akik akkor sem tudtak,és most sem tudnának semmit sem hozzátenni az egészhez,csak sírást,rívást,a nagypolitikától kitanulva:
"ó a mindenit! ezek a szemét korrupt oligarchák kifosztottak mindent! most jön a négy szűk esztendő!ne aggódjanak,szokás szerint nem csinálunk semmit,de azt legalább demokratikusan!!"

"Minden majd akkor érdekel, ha elkezdik követelni a hiteleket a várostól."

Nemmondod'?
Mesélj már erről egy kicsit bővebben,ezek szerint Te bennfentes vagy, hogy ilyen szinten tisztában vagy a pénzügyekkel...
Vagy csak a szokásos dezinformációs sületlenségek megint,mint azt megszokhattuk a "konstrukrív ellenzéktől"??
Mutass már EGYETLEN olyan bankot az országban amelyik kölcsönt ad egy olyan városnak,amelyik NEM HITELKÉPES,aztán várja hogy ez a nem hitelképes város, éveken át üljön ezen a nem kétforintos hitelösszegen,majd miután megvárta míg csődbe ment,elkezdi követelni ezeket a hitelösszegeket...
Tényleg nem érzed mennyire életképtelen, amit állítasz?

greent 2010.07.11. 16:00:08

@láss, ne csak nézz: Garádi és Rádóczi lapátolták össze?? Nekünk épp 3x annyit kellett volna fizetni a csatornáért, mint egy utcával lejjebb. Innen is köszönöm nekik!

Csatorna...ezzel ne nagyon büszkélkedje,metr épp most fizette vissza jelenlegi önkormányzat az abból még meglévő hitelt. Úgy én is tudok építeni,szépíteni,bővíteni mint Garádi és a pomes-rendszámos Rádóczi, hogy maaaajd valaki(k) visszafizetik.

Pislogó 2010.07.12. 08:46:40

Üdv!
Nem tudom, hogy melyik posztnál olvastam egy olyan megjegyzést valakitől, hogy "kit érdekel, ha a mostani városvezetők lopnak, ha fejlődik a város."
Hát engem érdekel!!!!!! Aki lop, az húzzon a francba! A mi pénzünkkel gazdálkodnak és nem hatalmaztuk fel őket arra, hogy ha azzal jól sáfárkodnak, akkor fizetés kiegészítésképpen lopjanak még egy kicsit! Ott a tiszteletdíjuk! Legyen elég az!
Nem tudom, hogy mennyi igaz abból, amit ebben a blogban leírtak, de ha csak egy esetnek is van valóságalapja, akkor annak következményei kell, hogy legyenek! Ehhez viszont álljanak elő a bizonyítékokkal azok, akinek az birtokában van!

Reakciók a korábban leírtakra:
- nem az ülések közvetítése a legfontosabb a város életében, de abból baromira elegem van, hogy nem látni át azt, hogy hogyan áll pénzügyileg az önkormányzat! Egyik ezt mondja, másik azt. Nem hiszek egyiknek sem! A mostani vezetés olyannyira jónak festi le a város helyzetét, mintha mi lennénk az ország mintavárosa. Egy-egy cikk olvasása után úgy érzem, teljesen hülyének nézik az embert. Látni, hogy a város szépül, de ne akarjuk már eladni azt a dumát, hogy minden a legtökéletesebb. Közel sem. (greent: rádócziék idejében volt lehetőséged megélni pár testületi ülést. Azt mondod az szarabb volt, mint a mostaniak. honnan tudod, ha a mostaniakat senki sem látja?)
- hagyjuk már azt a szöveget, hogy minden pártot és szervezetet csak gyűlölet és a roszindulat mozgat, kivétel a Gyömrő 2000 Kör! Az a baj, hogy ezt ráadásul sokan meg is kajálnák. Itt egyvalamit lehet kijelenteni. Azt, hogy a legtöbb gyömrői szervezet béna. Nulla. Semmi. A Gyömrő 2000 Kör kb ugyanez, csak ott megváltás az, hogy van pénzforrás. Fejezzük már be ezt a "világmegváltó városvezetés", meg "a béke szigete Gyömrő" című sztorikat! Mert gyomroforgató!
- csak egy ártatlan kérdés, mert visszetérő téma volt több hozzászólónál. A falu annyira jó, hogy büszkék lehetünk rá? Mi lett azon a területen olyan nagyon jó? És ne az artézi kúttal gyertek!

Remélem senki nem fogja úgy érezni, hogy konkrétan neki akarok beszólni. Nem erről van szó. De baromira unom, hogy a városvezetés idiótának néz mindenkit, mintha a lakosság nem tudna gondolkodni, az impotens ellenzék (pártok és civilek) nagy része, meg arra is képtelen, hogy erre rámutasson.

Exember 2010.07.12. 09:02:22

@Pislogó: "A városvezetés idiótának néz bennünket" mondja Pislogó. Hát kérem, a testületi ülések nyilvánosak, bárki végighallgathatja őket. A tárgyalt anyagok és a hozzájuk kapcsolódó döntések írásban is hozzáférhetők. Sőt, az ülésen megjelent polgárok szót is kérhetnek! Ha nem ismerjük jogainkat és a lehetőségeket, ne puffogjunk, hanem nézzünk tükörbe.
Az ellenzék munkája is követhető ezekből az anyagokból. A politikai koncepció pedig adott: a lehetőségekhez képest (a többség ott van!) elérni, amit el lehet, és felhívni a figyelmet arra, amivel nem ért egyet. A felesleges sárdobálás és puffogás mindíg eredmény nélküli volt és az is marad.

AK76 2010.07.12. 12:59:26

@Pislogó:

"Nem tudom, hogy melyik posztnál olvastam egy olyan megjegyzést valakitől, hogy "kit érdekel, ha a mostani városvezetők lopnak, ha fejlődik a város."

Én írtam ezeket a sorokat.
Aki kinőtte már az idealizmus,és a lázadás romantikus korszakát,az sajnos szembesülhetett azzal, hogy a VALÓSÁGBAN nem létezik olyan érdektömörülés,amelyik gikszerek nélkül irányítaná egy közösség életét.
Emellett ráadásul úgy,hogy az a közösség soha nem látott fejlődésnek,gyarapodásnak indul.
Ez a fejlődés,gyarapodás TÉNY.
Mindegy hogy ezek a névtelen valakik hogyan próbálnak érvényt szerezni vélt, vagy valós igazuknak,ha valaki ma körülnéz Gyömrőn,nem azt láthatja mint akár 10 évvel ezelőtt is,hanem egy színvonalas kisvárost láthat,ahol nyilván előfordulnak hibák,problémák,de KÖSZÖNŐ VISZONYBAN SINCS azzal a lepusztult tanyavárossal' amire a kilencvenes évekből emlékezhetünk.
Ez persze NEM LEGITIMÁLJA A LOPÁST,SIKKASZTÁST,HARÁCSOLÁST.
Én ezzel az ominózus mondatommal arra próbáltam célozni,ezek szerint félreérthetően,hogy ha látom hogy ezek tesznek is valamit,azért hogy előrébb jussunk,hibákkal,csetléssel-botlással,még nem biztos hogy olyan kifizetődő ötlet kipenderíteni őket a helyükről, csak azért, mert MÁS érdekcsoportok, és ezek kiéhezett holdudvarai szakmai, és morális inkompetenciájuk okán,évről évre, rendre KÉPTELENEK a húsos fazék közelébe jutni...

Ellenben könnyedén kideríthető mennyire jelentéktelen,semmitmondó,légből kapott minden itt leírt vád.
Vagy pedig minden szavuk igazság,és akkor vállalniuk kell mindazt ami életre hívta a blogot,névvel,szervezettel,BIZONYÍTÉKOKKAL.
Esetleg mehet tovább az "azt hallottuk","úgy értesültünk","azt beszélik" színvonalú szardobálás,vádaskodás.
Minden esetre ez így eddig szimpla árokásás,köpködés,rágalmazás.
Nem mindenkinek szelektív a memóriája ebben a városban,és emlékezhetünk arra is, kikre jellemző ez a tempó...

láss, ne csak nézz 2010.07.12. 15:02:29

kicsipofám! Nincs az országban olyan település, amelyiknek nem kellett saját erőt felmutatni nagyberuházáshoz, ezért tehát fizetett szinte mindenki az országban, aki 90-es években fejlesztett, pl csatornát.

Azt szokták mondani, pénzből a hülye is képes mindenféle fejlesztésre. Toronyórát lánccal. Hitelből meg pláne. Ember nincs ebben a városban, aki ne tudná, hogy rettenetesen eladósodott Gyömrő. Csak azt nem tudja senki, ténylegesen mennyire is? Ha majd megtudod, lehet, hogy levegőért kapkodsz.

Nemrég olvastam, hogy az egyik faluban elárverezik a művelődési házat.Érdekes lesz, ha a tornacsarnok bevásárló központ lessz. Amolyan kicsi, nem nagy, de nem csarnok, mint Csepelen történt. Ha te tartozol, a bank a te fejed fölül is elviszi a tetőt, okosjóska. Hát így van ez nagyban is.
Azon röhögtél, hogy város lett Gyömrő? Nagyon szeretheted városodat. Én a helyedben kurvára szégyelném magam, de fogadjunk, nem tudod megmondani, mit röhögtél. Mert te egy vidám fiú vagy. A lakosság döntő többsége meg örült veled ellentétben. Nem szégyenled?

Ja és még valamit. Amazoknak nem volt lehetőségük az Eu hitelek pályázatára, ezeknek meg dögivel. Nem kis pénzek forogtak itt, és nem saját erő.

AK76 2010.07.12. 16:12:56

@láss, ne csak nézz:

"Nincs az országban olyan település, amelyiknek nem kellett saját erőt felmutatni nagyberuházáshoz, ezért tehát fizetett szinte mindenki az országban, aki 90-es években fejlesztett, pl csatornát"

Nahát "kispofám"!
Akkor mégsem a fent említett "kiváló" polgármesterek lapátolták össze a csatorna/gáz/telefon projectet,HANEM A GYÖMRŐI POLGÁROK A SAJÁT PÉNZÜKBŐL,plusz hitelekből??
Helyes,én is erre emlékszem.
"Hitelből könnyű építeni"
Látod,EZT is tudták a TE embereid,a 90-es években felvett hiteleket ugyanis bőven a 2000 kör alatt fizethette vissza a város...
Erről jut eszembe,ha ezek a boldog korrupciómentes,becsületes 90-es évek ennyire tetszettek a gyömrői polgároknak,hogyhogy mégis ilyen csúnyán kipotyogott szinte MINDEGYIK politikai "pártgyermek" pl a legutóbbi választásokon??

"Amazoknak nem volt lehetőségük az Eu hitelek pályázatára"
Na gyere,meséld már el "kispofám", MIÉRT nem volt lehetőségük, ha nem is EU hitelekre, de másmilyenekre?
Jaaa,hogy a fijúk' ehhez se nagyon értettek ugye??
Hát sajnos így van ez, egy hitelpályázat nem olyan mint ez a kis filléres fikablog, oda nem elég az, ha a kocsma padlójára sercintjük' a frankót, oda nem árt némi szakértelem, amiben DEFICITESEK a srácok, és nem kicsit...
Meg ugye ott van a szokásos felekezeten kívüli csodaváró posztkomcsi ábrándozás,a "majd a kormány felemel minket",meg "majd ők adnak nekünk stexet"...
Aztán ha mégsem,hát legfeljebb rinyálunk hogy erre sincs pénz meg arra se, közben meg lerohad minden,de azért nyomtatjuk az ellenzéket lejárató fikamagazinokat, minden hónapban, ezzel is remekül el lehet baszni az időt.....
Tudod,abból még nem lesz kisvárosi sikerproject,ha a nagy pártok fejtágítóin bemagoljuk a műdemokrata lózungokat...

Eszerint a blog szerint,az elmúlt 8 év, egy gazdasági csőd, egy zsákutca.
A népek meg nem látják mi megy itten',mert jól el vannak nyomva,nem láthatják a mindent felemésztő,hatalmas korrupciót,meg azt hogy szétrabolják a várost,a félbehagyott sulikat,óvodákat,bölcsődéket,a diktatórikus módszereket..blablabla..
MAGYARUL MINDENKI,AKI A MOSTANI VEZETÉSRE SZAVAZOTT,HÜLYE MINT A FÖLD..
Tartok tőle,az embereket nem érdeklik a parlamenti pártok ostoba jelszavai, nekik inkább az tetszik hogy pld a városi tófürdő nem magánvállalkozók pöcegödre többé,hogy vannak felújított/új közintézmények,hogy a fejlődés NEM ÁLLT MEG mihelyst az ígérgetők megválasztásra kerültek,mint tapasztalhatták ezt előtte bármelyik periódusban...

Apropó:
Ember nincs ebben a városban, aki ne tudná, hogy rettenetesen eladósodott Gyömrő. Csak azt nem tudja senki, ténylegesen mennyire is?

És ez majd ebből a "színvonalas tényfeltáró,oknyomozó" blogból fog kiderülni nyilván,nem igaz?

AK76 2010.07.12. 16:36:53

@láss, ne csak nézz:

Jaj,majd elfelejtettem:
"Azon röhögtél, hogy város lett Gyömrő? Nagyon szeretheted városodat. Én a helyedben kurvára szégyelném magam, de fogadjunk, nem tudod megmondani, mit röhögtél."

Akkor kissé plasztikusabb leszek,látom szövegértési problémáid adódtak:
Tudod "kicsipofa",ha van egy lerohadt,húsz éves Opel Asconád,amire felszögezel hátra egy vasalódeszkát spoiler gyanánt,majd ráírod szigetelő szalaggal hogy LAMBORGHINI COUNTACH,attól az még nem lesz Lamborghini,akármennyire szeretnéd is,attól az még ugyanaz a lerohadt Opel Ascona, vasalódeszkával,meg szigszalaggal',amin mindenhol veszettül röhögnek,amerre csak feltűnik..
Érted már?

Ez az egész várossá avatás dolog, kvázi mostanra érett be,most ha körülnézel egy helyes kisvárost látsz,ha 2001-ben körülnéztél, a legutolsó gondolatod lehetett a helyes kisváros jelző...

láss, ne csak nézz 2010.07.12. 22:32:47

@AK76: Kispofám!A dolgok nem a te fejedben dőlnek el, hanem azok kezében van a döntés, akik tisztességesen fejik ezt a települést.
A te fejed egy szem, ami néz, de nem lát. Ugye láttál már kártyavárat összedőlni? Majd látsz.

Ha pedig ez a biankó lemondási nyilatkozat igaz, márpedig igencsak sokan mondják, mondták, az az emberi szemétség legalja. És te ennek a szemétségnek vagy a szószólója, azaz magad is...no nem mondom ki, mert még majd megsértődöl.Különben meg mondjad, mondjad,mondjad, kit érdekel.

Ha meg nem tudod, hogy a várossá nyilvánításnak milyen előfeltételei voltak, amelyet ezen nagyemberek előtt Gyömrő mégiscsak teljesített, ne sipákolj itt, hanem vedd tudomásul. És tiszteld a teljesítőket annyira, hogy legalább a wc kagylóba röhögj érdemed szerint.Csak szaros ne legyen az orcád is, mert a szád már igencsak az.Isten veled okos tóni. Ja. A hitelállmányt ne feledd, nézd meg jól a gyerekedet, még az ő gyerekei is törleszteni fogják. Mintha ilyesmibe bukott volna bele nemrég egy kormány. Nem rémlik?Hát ennyire fussa, igaze?

AK76 2010.07.12. 22:55:57

@láss, ne csak nézz:

Mi fáj bucika?
Na gyere mesélj!
Mi bánt?
Beletrafáltam mi?
Mitől lettél ilyen morcika?
Szaros orca,szaros száj meg wc kagyló,látom felütötted a vulgár' nagyszótárt...
Kár volt,egyrészt le se szarom ,másrészt EGYETLEN érvet nem olvastam még itt PRO,legfeljebb az országosan jellemző,pártfüggetlen maszatolást,sejtelmes jósolgatást sanyarú jövőnkről,meg a ruppótlan, azt hallottam,azt mondják,azt beszélik,állítólag szinvonalú felesleges szájtépést...

"Ha pedig ez a biankó lemondási nyilatkozat igaz, márpedig igencsak sokan mondják, mondták,"

Trágya duma, mint eddig az összes kommented, mondták, mondja, mondta,azt beszélik, azt hallottam, állítólag....
Potyára téped a szádat brádör.
KI MONDTA? KIK MONDJÁK? HONNAN VESZIK? HOL VAN RÁ A BIZONYÍTÉK?

Van olyanotok??
NINCS UGYE???
Akkor mi a faszról folyik a diskurzus??

AK76 2010.07.12. 23:07:28

@láss, ne csak nézz:
Még valamit "okos tóni".
A fajtátok UGYANEBBE a szardobáló mocskolódásba bukott bele 8 évvel ezelőtt,aztán négy évre rá megint,részemről külön öröm látni hogy eltelt nyolc év, DE SEMMIT SEM TANULTATOK.
Egyrészt örülök,mert ezzel a stílussal esélyetek sincs labdába rúgni.
Másrészt nem örülök,mert még ha igazság is lenne abban amiről fröcsögtök,akkor sem lenne nekik alternatívájuk, pont ugyanezért...
És ez az igazán szar ügy...
Ha akarnék sem tudnék másra szavazni,mert a kínálat vállalhatatlan...

Pislogó 2010.07.13. 08:14:39

Nem tetszik, hogy felveszitek a blog stílusát, dehát ti tudjátok.

AK76!
Én nem azt mondom, hogy a városban semmi pozitív dolog nem történt. Nem erről van szó. Csak a nyálas, ködösítő stílustól jön rám a rosszullét. Hogy semmi mást nem lehet hallani, csak a városvezetők pr-dumáját. Tudom, ebben az ellenzéknek (összes pártostul civil szervezetestül együtt) nagyobb a hibája, mint a Gyömrő 2000 Körnek. Ez egy szép nagy közös "siker". De attól még gyomroforgató. Meg is ragadom az alkalmat, hogy minden résztvevőnek gratuláljak.

AK76! Olyannyira visszaköszönnek mondataidban a jelenlegi városvezetés szófordulatai, hogy valahogy nem akarom elhinni, hogy nem a Gyömrő 2000 Kör egyik oszlopos tagja vagy. Ez viszont nem baj! Kifejezetten örülnék neki! Komolyan! Legalább itt lehessen már érveket ütköztetni! Bár abból túl sok egyelőre nem volt még. :(

Mivel a kommentekben túl sok értelmes felvetés eddig nem történt, most élnék a lehetőséggel.

1. Megfordítva ez egyik fentebb leírt kijelentést, a kérdésem az, hogy MINDENKI,AKI A MOSTANI ELLENZÉKRE SZAVAZOTT,HÜLYE MINT A FÖLD? Vagy van köztük "használható", elfogadható ember is?

2. Ha a válaszok a VAN és az IGEN közül kerülnek ki, akkor kik azok?

3. Ha a válaszok a NEM és a NINCS közül kerülnek ki, akkor szerintetetek mit kellene tenni azért, hogy a sokat hangoztatott egység megvalósuljon? Vagy az csak a Gyömrő 2000 Kör privilégiuma?

4. Valóban csak PR-ból él a jelenlegi városvezetés? Vagy vannak olyan lépései, ami hosszútávon is a város érdekeit szolgálja? Mik azok a döntések, amiket az ellenzék is egyértelműen el tud fogadni, s egyfjat közös nevezőként lehet kezelni?

Az lenne az izgalmas, ha "pártállásától" függően mindenki arra tudna válaszolni, amiben az ellenérdekelt fél pozitív oldalait tudná megemlíteni. mert ilyenek is vannak. Aki azt mondja, hogy nncs, az komolytalan.

AK76 2010.07.13. 09:46:38

@Pislogó:
Imhol' az első értelmes komment,csak érdemes volt ide firkálgatni.:)

Előrebocsájtom,SEMMIFÉLE tagja nem vagyok a 2000 körnek, ismerem őket, sokukat személyesen is, sőt "rokonom" is van köztük, de ezen kívül SEMMI kapcsolat, semmi önös érdekem velük kapcsolatban..
Egyszerűen szimpatizálok velük,az elejétől fogva,ezt ha elhiszed, rendben van,ha nem ,úgyis jó.

1.)"MINDENKI,AKI A MOSTANI ELLENZÉKRE SZAVAZOTT,HÜLYE MINT A FÖLD?"
Természetesen erről szó sincs.
Mindenkinek JOGA van arra szavazni,aki neki a legmegfelelőbb választ adja.
Lehetnek(lehetnének) konstruktív ötletei bármelyik ellenzéki pártnak,civil szervezetnek.
A probléma csupán az,hogy hiteltelenül kommunikálják.
Mert amíg egyik oldalról használható ötletekkel próbálnának bizalmat szerezni,aközben nem mulasztják el azokat az alantas húzásokat, amiket PÁRTÉRDEKEK alapján, reflexből, mondhatni zsigeri reflexből, az országos nagypolitikában is használt módszerekkel láthatunk,nap mint nap.
Sokuknak nem esett még le a tantusz, de EZ VOLT A LEGNYOMÓSABB INDOKA annak hogy 02-ben, és 06 ban ekkora vereséget szenvedhetett gyakorlatilag mindegyik frakció, a gyömrői önkormányzati választásokon.
Tehát LENNE köztük használható, vállalható ember,(mint ahogy van is), csak feledni kéne már ezt a "proletár tempót"..

2.)Ezt majd a VÁLASZTÓ POLGÁROK eldöntik.
Mindig annak a szervezetnek,személynek van a későbbiekben legitimitása, amelyik hitelesen kommunikálja saját programját, meghallja, megérti, az igényeket, és képes olyan válaszokat adni,amelyek elnyerik a választók kegyeit.
Az aknamunka, a hazudozás, egymásra mutogatás, köpködés, egy zsákutca, ideiglenes sikerek elérhetők ezzel a módszerrel is, de az emberek a pozitív üzeneteket akarják meghallani,megérteni,lásd 2000 kör ANTI-NEGATÍV kampány.

3.)Az EGYSÉG, az ellenzék egysége, akkor valósulhatna meg, ha képesek lennének félretenni pártdirektívák által generált önös érdekeiket.
Ez egyszerűen nem járható út.
Mindenki tudja, ma, Magyarországon BÁRMELYIK nagypolitikában is résztvevő párt gerjeszthet, és gerjeszt is, pozitív, és negatív érzelmeket, gondolatokat egyszerre.
Ellenben egy "alulról jövő" PÁRTFÜGGETLEN civil szerveződés, "pártfüggetlenségében" szimpatikusabb lehet az emberek szemében, és ha ehhez találnak egy ERŐS EMBERT, akkor van esélyük a sikerre.
Ezt momentán Gyömrőn a 2000 kör prezentálja.
Ki fog derülni legkésőbb ősszel,kapnak e lehetőséget, az újabb négy éves periódusra..

4.)Erre a kérdésre a válasz,részben az előző pontban található.
Nem,teljesen kizárt dolog hogy csak PR-ból élnének,ezt nyolc éven keresztül semmiféle hatalom nem lenne képes kivitelezni,
még egy elnyomó diktatúra talán, esetleg, (fegyverekkel meg terrorral), de egy szimpla kis "eszköztelen" önkormányzat, ha SEMMIT nem tenne nyolc éven át, már 100x megbukott volna..
Az ellenzék emberei pedig akkor lesznek képesek együttműködni egymással,és a jelenlegi vezetéssel, ha félreteszik önös érdekeiket, amire kvázi semmi esélyt nem látok, tekintve az elsődleges céljukat: A 2000 kör,és a polgármester besározása,az eddigi eredmények, és az eddigi munkák elbagatellizálása...
És természetese a választások megnyerése, jobb híján ugyanazokkal az abortált módszerekkel, mint amikkel a legutóbbi választásokat is elbukták....
Én azért rühellem a módszereiket, mert túl tisztán él bennem az Ő korszakuk, amiről fentebb már értekeztünk több kommentben is...

Pislogó 2010.07.13. 10:44:37

@AK76:

Nem értem, hogy konkrétan mire gondolsz, amikor a helyi ellenzékkel kapcsolatban a zsigerből jövő politizálást említed. Mondanál konkrétumokat?
Ezt csak azért firtatom, mert amennyire én figyelem a helyi közéletet, semmivel nem másabb az "eszközpark" a hatalmon lévők és az oda kívánkozók esetében, mint azt általában tapasztalni szoktuk. Az ellenzék próbál rámutatni a hibákra (amik valóban vannak!!!! felesleges elbagatelizálni!), a Gyömrő 2000 Kör pedig próbálja erőltetni a pozitív kampányt, és nullára bontani az ellenzék megjelenési felületét. Ez az ősi recept. Fordított szituációban ugyanez lenne csak ellenkező előjelekkel.

Azt már csak nagyon csendben teszem hozzá, hogy ez a pozitív üzenetekről kialakított mítosz szerintem baromság. Nézzétek csak meg, hogy a mai napig nem tudták kivenni az országos szervezetek fegyverarzenáljukból a negatív kampányt. Biztosra veszem, hogy vannak erre vonatkozóan felmérések. És biztos, hogy nem véletlenül használják újra és újra. Ez bennem is undort kelt, dehát mégiscsak átüti az emberek ingerencia szintjét. És biztos hogy hatásos.
A Gyömrő 2000 Kör "Pozitív kampánya" 2002-ben valóban jó eszköz volt. Így tudott alternatívát felmutatni az addigi, viszályokkal teli térféllel szemben.

Ha én is válaszolhatok saját kérdésemre, akkor azt kell hogy mondjam, hogy ellenzéken belül képtelenség egységet létrehozni. MSZP-FIDESZ, JOBBIK-SZDSZ stb. Ég és föld. Ám a Gyömrő 2000 Kör részéről sem érzékelem ezt a törekvést. Elvileg ők függetlenek, tehát, galád módon, részükről ez elvárhatóbb lenne, mint egyéb politikai pártok részéről. Azt nem mondjátok, hogy voltak törekvések, csak idióták a lehetséges partnerek. Mert az elmúlt évek másról sem szóltak, csak a békéről, a közös munkáról stb. Ma meg már mindent megragadnak a város vezetői, hogy belerúgjanak - persze csak finoman - az összes pártba, és közéletben aktívan részt vevő civil szervezetbe. pont ez az a ködösítés, ami számomra undorító. Kifejezetten képmutatónak tartom emiatt a Gyömrő 2000 Kört. (Ez nem "szakmai", hanem "morális" minősítés! :) )

AK76 2010.07.13. 11:40:44

@Pislogó:
Konkrétumokat akarsz??

Itt hever előtted a monitoron.
Nem gondolhatod,és én sem gondolom,hogy mindez a semmivel alá nem támasztott "oknyomozósdi" valami alulról jövő, civil partizán akció...
A hatalomba igyekvőknek persze az a dolga, hogy rámutassanak a hatalmon levők hibáira.
Hogy ehhez nem kapnak megfelelő felületet??
Esetleg a 2000 körnek kéne finanszíroznia az őket leváltani szándékozók megnyilvánulásait????
Fogjanak össze,gyűjtsenek pénzt,dobják össze amijük van,és győzzön a job....szóval győzzön a rátermettebb...:)

Nem az a probléma hogy győzni akarnak,hanem az hogy SEMMIT SEM TANULTAK A SAJÁT HIBÁIKBÓL.
Itt van ez a szar kis blogocska,mindenféle, bizonyítékok nélküli fröcsögés, vádaskodás, "azt hallottuk", "azt beszélik" színvonalú szardobálás.
-----------------ERRŐL BESZÉLEK-------------------
Ezt olvashattam pár hónappal ezelőtt is valami két oldalas újság formájában,akkor nem raktam el, annyira felcseszte az agyamat a szokásos tempó, ugyanígy bizonyítékokat igérgetve,össze vissza bizonygatva a semmit,hogy kidobtam a fenébe..
Nem kellett volna,gyanítom hogy ugyanazok csinálják ezt is,mint a múltkori remekművet...

Az országos pártok eszközeiből sajnos VALÓBAN képtelen kikopni ez a fajta "NEGATIV KAMPÁNY" mentalitás,ez a fajta sokak által "proli tempónak" nevezett jelenség..
Láthattuk is mekkorát taknyoltak vele 06-ban a fidesz,idén pedig a mszp politikusai...
Az egész lejáratósdinak meg is van az eredménye,egyre jobban elutasítják az emberek a nagypolitikát,és mindez látható itt is,kicsiben,amikor tízenvalahány választókerületből összesen négy vagy öt maradt a nagypártoknak'...
Egyébként pedig meggyőződésem,ha lenne egy olyan civil mozgalom,ami országos szinten képes lenne olyan egységet felmutatni,ami meggyőzően kommunikálja a fejlődés,a haladás programját,POZITIVAN,nem lenne esélytelen a nagypolitika színterén sem..

"Ma meg már mindent megragadnak a város vezetői, hogy belerúgjanak - persze csak finoman - az összes pártba, és közéletben aktívan részt vevő civil szervezetbe."
Erre esetleg valami konkrétumot ?
Szerintem ez egy esetleges reflex, azokra az elvtelen, névtelen támadásokra, amikre itt is jó példát láthatunk...
Egy idő után unalmas lehet, a csaholó vádaskodásokat, békésen, mosolyogva tűrni...
Ez persze nem menti ezeket a reflexeket, ha valóban vannak ilyenek...

Én nem gondolom hogy ezek az emberek hibátlanok,nyilván vannak megoldatlan problémák,követtek el, és fognak is elkövetni hibákat, rossz döntéseket, mindig lesznek elégedetlenek, és vannak olyan személyek is, akik egyszerűen nem oda valók...
Ettől függetlenül még MINDIG NEM LÁTOM AZ ALTERNATIVÁJUKAT...
Ha egyszer lesz ilyen, és jobb lesz mint ez a mostani, lehet hogy őket választom...

Pislogó 2010.07.13. 12:33:23

@AK76:

"Nem gondolhatod,és én sem gondolom,hogy mindez a semmivel alá nem támasztott "oknyomozósdi" valami alulról jövő, civil partizán akció..."

Itt egy picit azért álljunk meg! Nem, nem ejtettek engem sem a fejemre. Ám ha a blogírók szemére vetjük, hogy bizonyíték nélkül állnak elő történetekkel, s emiatt ezek az információk hiteltelenek, akkor azt sem fogadhatjuk el konkrét érvként az ellenzék "zsigerből jövő" politizálásával kapcsolatban, hogy bizonyára a blogot is az ellenzék írja, mert mi azt kinézzük belőlük.
Őszintén! Nem igazam van? Természetesen feltételezhetünk ezt-azt, lehetnek megérzéseink ilyen-olyan információk alapján, de ebből nem szabad olyan állításokat tenni, amikre bizonyítékként tekinthetünk. Illetve megtehetjük, de akkor mi jogunk van kétségbe vonni e blog "értesüléseit"?
éppen ezért, remélem nem veszed rossz néven, ha ezt a blogot nem fogadom el konkrét példának az ellenzék "zsigerből jövő" politizálására.

"Esetleg a 2000 körnek kéne finanszíroznia az őket leváltani szándékozók megnyilvánulásait????"

Természetesen nem. ugyanakkor megkérdeznélek arról, hogy te hányszor látsz Gyömrő 2000 Körös jelölteket írni a városi lapban? Ami ugye a mi pénzünkből van. Aztán mekkora megjelenést látsz a pártok és egyéb civil szervezetek részéről a városi honlapon? Azt hiszem az sem a Gyömrő 2000 Kör tulajdona.
Rendben, ne finanszírozzák az én pénzemből a hülye pártok városi lapban folytaott "kampányát". De akkor a Gyömrő 2000 Kör kampányát se!
ÉS ITT MOST GYORSAN HOZZÁTESZEM, HOGY FOGALMAM SINCS ARRÓL, HOGY MENNYIRE IGÉNYLIK A HELYI SZERVEZETEK AZT, HOGY MEGJELENJENEK A VÁROSI LAPBAN! HA NINCS ILYEN IGÉNYÜK, AKKOR MAGUKRA VESSENEK!

"Ezt olvashattam pár hónappal ezelőtt is valami két oldalas újság formájában,akkor nem raktam el, annyira felcseszte az agyamat..."
Ez milyen újság? Én ezzel nem találkoztam. Miről szólt? Mikor kaptad? Kik írták?

A belerúg-nem rúg bele témában egyetértünk. Nyilván egy idő után unalmas és az ember szivesen visszalő. Ám szerintem a Gyömrő 2000 Körnek nem kell a szomszédba mennie egy kis hergelésért. :)

AK76 2010.07.13. 13:29:09

@Pislogó:

Természetesen fogalmam sincs,ki állhat e blog mögött.
Feltételezek,NEM GYANÚSÍTOK,csak szimplán vannak elképzeléseim.
Az említett újságot,amit a levélszekrényembe dobtak,a parlamenti választások apropóján kaptam,valamelyik nagy párttól,de sajnos nem emlékszem melyiktől.
Általában véve a kukában végezte MINDEGYIK párt hasonló propaganda anyaga..
De EZ az ominózus irkálmány kisértetiesen hasonlít ahhoz,amit akkor kaptam,ezért gyanakszom háttér szervezetre..
Persze tévedhetek is,és valóban valami önjelölt "igazság bajnoka" áll a blog mögött..
Itt jegyzem meg,le se szarom a valódi személyek mibenlétét,ha állítanak valakiről valamit,PLÁNE NEGATÍV tartalommal,mutassanak erre bizonyítékokat is!
Ennek ALAPNAK kéne lennie 2010-ben,sajnos 20 évvel a gengszterváltás után,még mindig ez a színvonal az etalon, egyesek fejében...:(

Nem értem a Gyömrő magazinnal kapcsolatos megjegyzéseidet.
Itt van előttem a juniusi szám, EGYETLEN olyan cikk van,ami "propaganda mellékízű",a többi teljesen korrekt,íme tételesen:
1.)Fidesz kezdeményezés az árvíz károsultakért.
2.)Vízmű beszámoló,nyilván az illetékestől,Kertész Gyulától(2000 Kör)
3.)Pest Megyei önkormányzat beszámolója Horváth Istvántól,(MDF) mellesleg ő a Gy.I.K elnöke is.
4.)Önkéntes Tűzoltó egyesület beszámolója.(civil szerveződés)
5.)Gyömrői művház beszámoló.
6.)Könyvtári beszámoló.
7.)Gyermeknapi,és iskolai beszámolók,pályázatok,ezen intézmények vezetőitől.
Tehát EGYETLEN oldalnyi "öntömjénezés",megjegyzem azokat az eredményeket publikálják,amiket a VÁROS ért el,(P+R parkoló,stb) szó nincs benne 2000 körről...
Hja,hogy ezek a 2000 kör,és Gy.L. alatt történtek??
Ez van,attól azok még eredmények nem?

Ezen kívül mekkora felület kéne még az ellenzéki pártoknak??
Ja,és MIVEL TÖLTENÉK MEG EZT A FELÜLETET??
Ha arányait tekintjük pont a megfelelő prezentációs felületben részesülhetnek,nézz csak rá az önkormányzati eloszlásra, pártpreferenciák szerint...

Mighty P. 2010.07.13. 13:53:16

@láss, ne csak nézz:"A 80-anas . 90-es évek végén-elején csak 16 új tanterem épült, majd ismét 4, két tornaterem, egy tornacsarnok, ha már az iskoláknál tartunk. Ha ez semmi, akkor tényleg semmi."
Nem semmi. 89-ben hatodikos ként örültem is az új tornateremnek. Fürödtünk a tóban. De az akkori "polgármester" még Volgával járt és Párttitkárnak nevezték. Gondolom, nem örülnél, ha ezt a rendszert magasztalnánk most. Pedig láthatod, 2 tornacsarnok és 16 tanterem... Majd 90-ben a szüleink dobták össze a gumis pályát a központi suliban. És Zöldséges Erzsiék a teniszpályát a Sport mellett.
Ez alatt pomes és társa nem sokat tett. Majd a helyi szippantós kocsik kezdték a cuccot a tóba engedni.
"Hogy Garádi és Rádóczi nem értette a szakmát? Egészen véletlenül ezek a manusok gázt , telefont, s elsősorban teljes csatornázást lapátoltak össze, s vajon hova húzták volna a bitumenutakat, ha ezek nincsenek kész?"
Biztosan feltűnt neked, akkoriban az egész ORSZÁGBAN bevezették a gázt, csatornát, telefont. Amit a lakosság fizetett nagy részben és a vállalkozók segítettek az önkorinak az adminisztrációban, hitelintézésben. Kb. annyi szakértelem kellett a részükről, mint most valakinek, aki egy Suzukit akar venni részletre. Annyi különbséggel, hogy itt a csatorna "házhoz jött". Szóval csak pár aláírás, egy két lakossági fórum.
Vagy akkor az országban sok polgármester most is isten, mert van ADSL, HD TV, térerő?
"Milyen érdekes, a "lepukkadt" faluból mégiscsak város lett 2001-ben, s ehhez a mai nagyságos uraknak nem sok közük van."
Ez kb. annyiból állt, hogy a Héliosból kidobálták a fogasokat és gimnáziummá "alakították". Ennyin múlott. De akkoriban tényleg nem sok köze volt egy városhoz.
"Nem érdekelnek a korrupciók? Az lehet, mert fogalmad nincs, mennyit veszít a város, és mennyivel lehetne több a városé, ha varázskezek nem nyúlnak bele."
Ez kicsit dedós. Szerinted, amikor hulladék égetőt akartak ide telepíteni, akkor a polgármester nem kapott volna egy Forintot sem? A MOL is biztosan ingyen kapta a telket. Sehol egy boríték? És az akkori havi 80 ezres tiszteletdíjból spórolt össze 300 000Ft-t egyedi rendszámra (POMES-1) Az autót biztosan a szüleitől kapta, mert jól viselkedett. Ébredj már fel. Most annyi a különbség, hogy a népnek is jut valami. És a vezetőségnek előtte is volt mit a tejbe aprítania. Valamint miért jobb egy csóró tanár, akit félresöpörnek lépten, nyomon, mint egy normális üzletember, aki csuklóból nyomja a pályázatokat, stb.?

Pislogó 2010.07.13. 15:03:13

@AK76:
Nem akarok sokat lovagolni a témán. Csak gondoltam, ha már egy darab újság alapján vázoltad a helyzetet, hát én is csak egy darab újság alapján fogom ezt megtenni. :) Nézzük a Gyömrő újság legfrissebb (Július) számát.

ÖSSZESEN 16 OLDAL.

Ebből:

- 2,5 oldal Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör)
- 1,5 oldal Hodruszky Lajos (Gyömrő 2000 Kör)
- 1 oldal Hauser Antal (önkormányzati szóvivő)
- 1 oldal Király Erzsébet (a lap szerkesztője)
- 1 oldal fotó (50%-ban Gyömrő 2000 Kör tagokról.)
- 0,5 oldal "Jó itt élni!" kampányszlogen-reklám
futottak még:
- 2,5 oldal közlemény
- 0,5 oldal az iskoláról
- 1 oldal K.I.GY.E.
- 1 oldal rendőrségi infó (olyan fontos dologról, hogy Gödöllőnél mi lesz majd lezárva a hungaroring miatt.)
- 1,5 oldal sport.

A témaszerkesztést nem akarom kritizálni. Szakmabeli csinálja, bíztos jobban ért hozzá, mint én. De valahogy nem látom benne a Gyömrő 2000 Kör mellett létező egyéb pártokat és civil szervezeteket. Jah bocs! Ott a K.I.GY.E.! Legalább ők nagyobb felületet kapnak, mint a testületben 1 fővel jelenlévő SZDSZ, vagy az 2 fővel jelenlévő MDF, vagy a 2 fővel jelenlévő MSZP, vagy a 3 fővel jelenlévő FIDESZ.

Merem remélni, hogy az MDF a Társaskör, vagy éppen a Jobbik például picit hasznosabb dolgokról tudna írni, mint mondjuk a forma 1. (Elnézést a rendőrségtől! Nem nekik szól a kritika!!!!!)

Ne tessék felhördülni! :) Csak azt próbálom érzékeltetni, hogy egy lapszám alapján ne próbáljunk bizonygatni! :) Ám gyanítom, hogy ha az elmúlt évek lapszámait végigbogarásznánk, az általam bemutatott arányokhoz közelebb állna az eredmény.

Témát ezzel befejeztem. ;)

AK76 2010.07.13. 15:33:56

@Pislogó:

Rendben van.
Valóban nem túl sok felület juthat ezen szervezetek,pártok számára.
Bár vajon van e igény ezek részéről,ennél nagyobb felületre?
És mivel töltenék meg azt?
Párt propagandával?
Vagy hogy, hogy telnek a mindennapok ellenzékben?

Pislogó 2010.07.14. 07:41:02

@AK76:
Hé! Ezt most komolyan kérdezed???
Elfogadom, hogy a Gyömrő 2000 Kör munkáját meggyőzőbbnek tartod, mint egyéb más helyi szereveztét. Sőt! Tudod mit? Meg is értem! :)
De mi az hogy mivel töltenék meg az újságot? Én nagyon elszomorodnék, ha egyik ellenzéki szervezet sem tudna olyan témákról írni, ami közérdeklődésre számot tart. Párt propaganda? Igazából a Gyömrő 2000 kör is ezt nyomja. Tudom, mondtad már hogy mit tehetnek szegények, hisz azt a sok, nagyon hasznos beruházást ők csinálták, tehát egyértelmű, hogy beszélnek róla. De azoknak folyamatos emlegetése, munkájuk fényezése, ugyanúgy propaganda. Mellesleg nagyon is érthető, hogy ezt teszik. Minden más szervezet is ezt tenné a helyükben.
De nehogy már ne legyen lehetősége mondjuk a Jobbiknak arra, hogy kritikával éljen bizonyos kérdésekben! Nem, nem arról írnának, hogy milyenek a hétköznapok ellenzékben, hanem mondjuk arról, mennyire hiteles az, hogy a Gyömrő 2000 Kör pár hónappal a választások előtt nyílvános Trianon-megemlékezést tart, miközben az elmúlt években magasról tojtak az egészre. Amire lehet mondani, hogy lényegtelen kérdés a város szempontjából, de ha picit jobban belegondolunk, talán nem is annyira.
De bizonyos városrendezési tervekkel kapcsolatban is lehet véleményük. Akármi. Ma nem hallani alternatív javaslatokat, csak a városi vezetés ötletbörzéjét. (Ami nem mondom, hogy nem jó, de ha nem ismerünk egyéb javaslatokat, akkor nem tudhatjuk, hogy lehetett-e volna okosabban, szebben, jobban, olcsóbban megvalósítani egy-egy beruházást.)
Legalábbis én bízok abban, hogy ilyenekről lenne szó!
Ugyanakkor ismétlem magamat. Ha a többi párt részéről ezekre a nyilvános "fórumokra" nincs igény, csak a kampány finishében, az elszomorító.

AK76 2010.07.14. 08:57:56

"mennyire hiteles az, hogy a Gyömrő 2000 Kör pár hónappal a választások előtt nyílvános Trianon-megemlékezést tart, miközben az elmúlt években magasról tojtak az egészre"..

Mennyire hiteles?
Semennyire sem..:)
Ez tiszta sor.
Jobboldali kormány került hatalomra, jelzés értékű ellenzékkel,változtak a módszerek, a trendek, "divat" lett trianonozni,emlékműveket felavatni.
Megjegyzem én is ott voltam,semmi kivetnivalót nem találtam benne,még a polgármester is "kitett magáért",egész hosszan beszélt,és kivárta az ünnepség végét is mielőtt lelépett...:):):)

Persze mindenki ötletelhet,és ötleteljen is!
Fogjanak össze,és mutassák meg TUDNAK ellenzékben is összhangban együttműködni,harcolni közös elképzelésekért,célokért.
Nyomtassanak szórólapokat,csináljanak közös újságokat,MUTASSÁK BE MIT GONDOLNAK A VÁROS JÖVŐJÉRŐL,MIK AZ ELKÉPZELÉSEIK,reklámozzák saját magukat..
HA VALÓBAN GYÖMRŐ FEJLŐDÉSE,GYARAPODÁSA,JÖVŐJE érdekli őket,akkor legalább a közös cél érdekében félretehetnék kicsinyes önérdekeiket..
Persze tudom,mondtad te is hogy erre nem sok esélyt látsz..

De basszameg!!
AKKOR HOGYAN LEHETNE TŐLÜK ELVÁRNI HOGY BEJUTÁSUK UTÁN,EGY ESETLEGES KOALICIÓBAN MEGFELELŐEN EGYÜTT MŰKÖDJENEK EGYMÁSSAL???
Mi a garancia hogy nem azt a szcénát viszik tovább mint ami a 90-es években dívott??
(Az mszp köcsög tolvaj!!Nem igaz,a fidesz meg hülye tolvaj!!,Rágalom,az mdf tolvaj áruló!!Szemét szdsz, ezek lopnak!!...monnyolle!monnyolle!..stb)
Hány olyan működésképtelen önkormányzat van,ahol ezek miatt az öncélú, kispályás torzsalkodók miatt képtelenek egyről a kettőre jutni a városok,települések???
Azt is furcsállom,hogy évközben sincs ezekről a szervezetekről se hang,se kép,se semmi.
Nem futja kéthavonta egy A4-es oldalnyi szórólapra?
Ezeken bőven ki tudnák fejteni esetleges terveiket,elképzeléseiket,ha már egyszer ez a "diktatórikus" vezetés elzárja előlük a lehetőséget..
MI EZ HA NEM AZ ÉRDEKLŐDÉS TELJES HIÁNYA??
Itt jegyzem meg,amikor a 2000 kör beindult,SEMMIFÉLE lehetőséget,SEMMIFÉLE média felületet nem kaptak az akkori önkormányzattól.
Mindent mgánerőből,összedobva,leosztva a költségeket,feladatokat,szponzorokat keresve, önmaguktól csináltak!
Képes az ellenzék valami hasonlóra?
Ha van bennük affinitás,akkor megmutatják,és bejutnak.
Ha meg sírnak hogy nincs pénz,nincs pénz,nincs miből reklámozni,szórólapozni,el vagyunk nyomva mint a csikk,akkor mit várjunk tőlük éles helyzetben???

Rühellem a kontraszelekciót,azt vallom bukjon a férgese,az életképtelen,a selejt..
Ha a demokrácia azt jelenti,hogy mindenféle affinitás nélküli,önérdek vezérelt,(táv vezérelt),a levegőbe ötletelő,inkompetens pártkáderek megmondhatják a tutit,miközben a seggük kilóg a gatyából,SAJÁT MAGUKAT SEM KÉPESEK MENEDZSELNI,NEM HOGY EGY VÁROS ÉLETÉT, miközben fingjuk sincs a dolgok menetéről, LÁSD NAGYPOLITIKA, akkor én nem vagyok demokrata, és nem is vagyok kíváncsi a demokráciájukra,MERT A VALÓDI DEMOKRÁCIA NEM EZT JELENTI.

Mindent elárul a magyarországi demokrácia felfogásról,hogy 2/3-os győzelem,"KVÁZI EGYPÁRTRENDSZER"!! kellett ahhoz is,hogy egyáltalán fontolóra vegyék a szovjetek által ránk hagyott ALKOTMÁNY módosítását..

Ezt a mentalitást láthattuk a 90-es években Gyömrőn is,és ugyanez az ""egypártrendszer"" kellett ahhoz, hogy érdemi fejlődést tapasztalhassunk...

Mighty P. 2010.07.14. 10:29:38

@AK76:
"Ezt a mentalitást láthattuk a 90-es években Gyömrőn is,és ugyanez az ""egypártrendszer"" kellett ahhoz, hogy érdemi fejlődést tapasztalhassunk... "

Az elmúlt 20 év nagypolitikája is ebből állt. Milyen legyen a címer? Hol legyen a korona? Választási csalás! Újra számlálás. Mégis maradt az eredmény. Akkor kivonulunk az ülésteremből, stb. Láthatjuk is az eredményét, a balfaszok civakodásának. Önkormányzati szinten ugyanez ment. Na, most (leszámítva azt a néhány embert, aki távolabbra került a húsos fazéktól) ez miért hiányzik? 20 vagy Gyömrőn 12 év "tilitoli" nem volt elég?
Lássuk be. A "west balkán" népünk nem érett meg a szelektív hulladékgyűjtésre, a többpárti politizálásra, a kulturált közlekedésre, a kőrforgalomban a szökőkutat csak nézzük, de ne fürödjünk benne, stb. dolgokra. Büszkén csesszünk el még 20 - 30 évet? Vagy lássuk be, hogy egy olyan nép vagyunk, akit csak a közös segg képes összetartani. Magunkban 100 felé húzunk, de amint vannak Törökök, Osztrákok, Németek, Oroszok. (segg amit nyalhatunk) egyből egységes a nemzet és haladunk. Csak az EU túl "laza" nekünk.

vakpali 2010.07.29. 22:32:33

Olvasom a sok okos hozzászólást. Fogalmam nincs , honnan ez a rettenetes nagy ismeretanyag, amellyel itt minden ellenszólót ostoroznak, miközben ordít az ismerethiány, a végtelen butaság.
Gyömrő város lett, s nem azért, amiért itt valamelyik vakbuzgó seggnyaló mindenféle lenyomorodott falunak nevezi Gyömrőt. Azért lett város, mert a kiírásoknak megfelelt.

A csatornázás nem azért került annyiba, amennyibe, hanem mert a lakosság többsége - aláírásával - egyetértett azzal, hogy különböző összegekbe került. Garádi István pedig a különbözeteket emlékeim szerint visszafizette, tehát a szájtépés jópofa, csak nem igaz.
Mellesleg a csatornázás milliárdos nagyságrendű beruházás volt, míg mostani jótevőink hitelből néhágytíz millióért csinálták meg pl az utakat. És még csak alapozni sem kellett.

Hogy mitől "száguld" a város? Azt azért még nem tudjuk , hová. Azért,mert az elődöknek nem volt Eu pályázati lehetőségük egy petákra sem, most meg van, sokszázmillióra. Ez azért nem túl bonyolult.Vagy az? Márakinek.
Azt irta valaki, pénzből a hülye is tud fejleszteni. Hát ez van és így van!

A nagyotmondóknak véletlenül sem jut eszébe, hogy semmit nem tudunk az önkormi munkájáról? Amit a Gyömrő c. hírharsona összehord, az alacsony színvonalú önreklám.Próbáljon valaki ellenszólni, megjelenik-e?

A lényeg: mindenre fény derül. Ha nem most, akkor majd, de biztos, hogy nem is soká. Lehet, hogy lesz nagy meglepetés a hívek között?

toodorka 2010.09.01. 11:09:05

@AK76:
Azt azért tudnod kell vagy tudod is, hogy a Gyömrő2000 kör is MSZP-s pénzből kezdte meg az igazi munkát 2000-ben.
Egy alapítványon keresztül kaptak 500.000 Ft-ot. Persze le volt zsírozva, hogy nyerjenek ugyanis Id. Gál Úr mint kuratóriumi tag volt jelen ebben az alapítványban. A legsz@rabb beadott pályázat volt. Simonka Úr készítette. Közbiztonságra kapták, szerinted??
Kampányra pont jól jött.
Amennyiben a 10 év inflációját nézzük, ahogyan azt Mezey úr a júliusi Gyömrő újság számában mondta, ez az összeg ma kb 1.000.000 Ft.
A lényeg az, hogy PÁRTATLAN a 2000 kör.
Csináltak szép és jó dolgokat, de kontroll nélkül nem lehet önkormányzatot vezetni, irányítani.
Gondolom az ÖNKORMÁNYZAT fogalmával tisztában vagy.

AK76 2010.09.07. 16:17:38

@toodorka:
500000 forint,mai árfolyamon durván egy millió.

Remek.
Aki KOMOLYAN akar valami változást,akinek a háttérszervezete valóban tenni akar valamit a városért,legalább annyira legyen már élelmes, hogy ezt a nyomorult egy milliót,egy használt kisautó árát összekaparja,mielőtt egy 16 ezres kisváros megreformálásáról szövöget dicsőséges elképzeléseket.

"kontroll nélkül nem lehet önkormányzatot vezetni, irányítani"
Kinek mit jelent a kontroll?
Sokan úgy vélekednek,pld a 2/3-os fidesz kormányzatról is,hogy kontrollálhatatlan,hogy demokrácia ellenes,diktatúrát készít elő,stb...
MIÉRT?
Az emberek megszavazták,nem?
Csak nem arról van szó hogy az ellenzék elcseszett ÉRDEK GÁNCSOSKODÁSA, tovább már nem akaszthatja meg a kormány működését??
Talán ezzel a kétharmaddal előrébb jutunk,talán nem az megy majd,mint eddig a parlamenti Muppet Showban...
Hogy,hogynem',ezek a demokrácia féltők,kvázi "rettegtetők",mind mind azok közé tartoznak, akiknek nem sikerült a hatalomba bejutni,vagy akik kiestek ezekből a körökből..
Itt is ugyanez megy,csak kicsiben.
Azok elégedetlenkednek a legjobban, akik nem képesek helyzetbe hozni saját magukat,vagy saját pártjukat,"mert a 2000 kör elnyom mindent"..
Hol nyomnak itt el bárkit is??
Ki tiltja meg hogy akárki induljon,képviselőjelöltként,polgármester jelöltként??
Ki akadályozza itt a demokráciát?

Amit én eddig Gyömrőn önkormányzati kontroll néven láthattam,az semmiről nem szólt,csak kispályás érdekemberek, pitiáner civakodásairól,önmagukat fényező, tehetségtelen senkik egymást becsmérlő szórólapjairól,és sok-sok elcseszett évről.

Én nem akarok olyan kontrollal működő önkormányzatot Gyömrő városában,amelyik csak azért rendelkezik kontrollal,hogy az önkormányzat mindennapi működését megakassza,pártérdekek,vagy szimplán olcsó magánkarrierek miatt.
Láthattuk már hogy megy ez,el is vérzett ez a trend vagy nyolc évvel ezelőtt Gyömrőn,és én remélem hogy nem is tér vissza...

Tudod mit,ne is menjünk messzire,itt van ez a blog,
maglodinyaralo.blog.hu/
ez egy maglódi nyaralói barátomé,olyan gondokkal küzdenek,amit egy önkormányzatnál túlsúlyban lévő szervezet kellő szándékkal,meg szakértelemmel,némi pénzzel,simán meg tudna oldani,ha lenne egyetértés.
De ez sajnos hiánycikk náluk.
Ehelyett a KLASSZIKUS felállás megy.
Mutogatás,köpködés,ötletelés a semmiről,és sajnálkozás, hogy miért nem haladnak egyről a kettőre...
Olvass bele,tanulságos...
süti beállítások módosítása