HTML

gyomroinfo

Ez a blog azért jött létre, hogy elmondhassuk véleményünket arról, ami a városunkban történik. Jó itt élni? - kérdezték korábban néhányan. Lehet. De sajnos csak néhány embernek! Itt elérnek minket: gyomroinfo1@citromail.hu

Friss topikok

  • Exember: @gyomroman: Meg kell kérdezni a FIDESZ-tagokat - nem egyet! - és akkor lehet hőbörögni! (2011.08.25. 11:32) Gyenes, a Fidesz és az MSZP
  • AK76: @toodorka: 500000 forint,mai árfolyamon durván egy millió. Remek. Aki KOMOLYAN akar valami válto... (2010.09.07. 16:17) A biankó lemondólevelek története
  • toodorka: Ennyi lett ebből a blogból? (2010.09.01. 11:17) Köszöntő
  • Exember: Kedves Sali! Kitűnő ötlet volt az idevágó idézetek közlése a Btk-ból! Vádaskodni, rágalmazni, mocs... (2010.08.16. 15:06) Jövőhéten is olvassanak!
  • AK76: @Pislogó: Öregem,ebben a Blogban SEMMIFÉLE szerencse nincs. Ez szimplán egy olcsó,igénytelen,pong... (2010.07.12. 13:19) A vállalkozó slepp

Linkblog

A vállalkozó slepp

2010.06.30. 15:31 Gyömrőinfó

Kevesen vannak, akik nyitott szemmel járnak és észreveszik, hogy kik azok a vállalkozók, akik élvezik a városvezetés bizalmát. Városvezetés alatt nem a teljes képviselőtestületet értjük. Dehogyis! Még cask nem is a Gyömrő 2000 Kör tagjait, hisz tudjuk, hogy a Körön belül is vannak széthúzások.

 

Városvezetés alatt cask egy-két embert értünk. Ebből a szűk csoportból azonban most cask Mezey Attilát emelnénk ki. A csőszből lett szürke eminenciást. Aki Gyenes Levente legfőbb vetélytársa volt, egészen addig, amíg a milliárdos polgármestretől nem kapott ajándékba egy szép Volvót.

 

Szóval az egyik vállalkozót, aki élvezi a jelnlegi városvezetés támogatását, Tormási Zsoltnak hívják.

Tormási cége a Perennis Ingatlan Kft. Ha információink nem csalnak, akkor a Kft. Maglódra van bejegyezve, ám most éppen Gyömrőben lát lehetőséget. Ki tudja miért? Igaz, olyan információt is találtunk, miszerint a vállalkozás már városunkba, egy akácfasori ingatlanra van bejelentve. A cég ingatlanépítéssel és azok forgalmazásával foglalkozik. Éves nettó árbevétele 50 millió forint fölött van.

 

Tormásinak egyébként van egy másik cége is. A House Store Kft., aminek székhelye Ecser. Ez a társaság szintén ingatlanok adás-vételével foglalkozik. A Kft. Beruházó. Magyarul telkeket vesz és azokra ingatlanokat épít. Itt nálunk, természetesen társasházakat.

A vállalkozó a Lakás.hu című ingatlanmagazin 2006 decemberi számának cikkében méltatta Gyömrő fejlődését. Természetesen nem spórolt a dicséretekkel, amikor a városról kellett beszélnie, hiszen a haveroknak, Gyenesnek és Mezeynek, vélhetően már akkor is, minden formában törlesztenie kellett.

Saját elmondása szerint, minden általa épített ingatlan már akkor elkelt, még cask papíron léteztek a tervek. Tormási ezt azzal indokolta, hogy az akkor még csak épülő M0-sal jól megközelíthetővé válik majd Gyömrő.

 

Hogy a valódi indok ez volt, vagy valami más, az végülis mindegy. A lényeg nem ezen van. Hanem azon, hogy hogyan szerezte meg azokat a telkeket városunkban, amiből talán mások is milliókat vághatnak zsebre? Erre a kérdésre a válasz Mezey Attila.

 

Mezey Attila, Gyömrő alpolgármestere a városban keringő információk szerint a mai napig üzleti és baráti kapcsolatban áll Tormási Zsolttal. Tormási ahhoz a szük vállalkozói réteghez tartozik, akinek Mezeyék előszeretettel kedveznek, pusztán azért, hogy a saját zsebükbe is jusson a milliókból, amit a város tulajdonából lehet “kigazdálkodni”.

 

Gyömrőn több építési vállalkozó dolgozik. Ezek a vállalkozók nem ritkán úgy próbálnak értékesebb földterülethez jutni, hogy megvásárolnak Gyömrő körzetében egy külterületnek számító földet. Ezután a képviselőtestülethez fordulnak azzal a kéréssel, hogy nyilvánítsák az érintett részt belterületté. Így a fold értéke többszörösére nő, valamit építeni is lehet majd rá. Ebben természetesen semi törvényellenes nincs. Azonban a városvezetők minden ilyen szavazás előtt megkérik a döntés árát. S mivel a Gyömrő 2000 Kör abszolut többségben van, igazából senkivel nem kell egyeztetniük a tranzakció miatt. Mind tudjuk, a Gyömrő 2000 Körben pedig egyetlen ember don’t, mégpedig Gyenes Levente. És természetesen az ő hű fegyverhordozója, Mezey Attila.

 

Ha végigolvassuk a gyömrői képviselőtestület jegyzőkönyveit, akkor hamar felfedezhetjük, hogy amikor ilyen belterületté nyilvánítás történik, mindig kérnek valamit az adott vállalkozótól. Például, hogy végezze el a városrendezései terv egyik fázisát saját költségén.

 

Tormási azonban kivétel.

 

Jól informált Gyömrőiek tudni vélik, hogy  Mezey Attilának és Tormási Zsoltnak jelenleg is van egy közös üzlete. Ha a Bajcsy-Zsilinszky úton Péteri felé haladunk, s elhagyjuk a város határát jelző tablet, akkor jobbra láthatunk egy szép nagy mezőgazdasági területet. Ezen a területen áll egy kis ház pár száz méterre az úttóül.Ez a terület Tormásié, amiben Mezey Attilának is része van. Felesleges a földhivatalnál érdeklődni, mert vélhetően utóbbi személy tulajdonrésze nem található a papírokon.

 

Ezen a földterületen hamarosan lakópark épül. Bár a telek jelenleg Gyömrő külterületéhez tartozik, ne legyen kétségünk, hogy hamarosan belterületté fogja nyilvánítani az önkormányzat. Várhatóan még a 2010-es önkormányzati választások előtt, hogy semmit ne kockáztassanak. Árgus szemekkel figyelhetjük majd, hogy mit kér cserébe az önkormányzat. Szerintünk majd semmit. Mezeyéknek így lehet a legtöbb hasznuk a területen.

 

Ha csak annyit elér ez a blog, hogy a látszat kedvéért majd kérnek valamit Tormási cégétől, (Például a vállalkozó csináljon valamit az új művelődési központból.) már volt haszna megírni ezt a bejegyzést. Mert nem lopják majd ki a két szemünket. Pusztán csak az egyiket. Mivel a területen még így is nagy haszna lesz Mezey Attiláéknak és az általuk kedvezményezett vállalkozói csoport tagjainak.

 

Egyelőre ennyit Mezeyék vállalkozói hátországáról. Hamarosan újabb strómaokról ejthetünk szót. Addig azonban mindenki figyelje, hogy mikor minősítik belterületté az említett földterületet!

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomroinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr962121054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AK76 2010.07.01. 15:16:47

Nem semmi színvonal!
"Tanulságos" kis céllövöldét sikerült iderittyentenetek...
Szerző ismeretlen,"hovatartozás,felekezet" ismeretlen,(azért persze,lenne egy-két tippem...)légből kapott ötletelés,vádaskodás,szardobálás A-Z ig..
Valami bizonyíték esetleg?
Ááá',minek az,ugye?
A proli tempóhoz ennyi is bőven elég...
Na látjátok,a 2000 kőr előtti időkben,pont EBBŐL lett elege a gyömrői népeknek,ezért picsázzák ki azóta is az ÖSSZES pártot,és pont ugyanezért fogtok idén is a seggeteken csúszni...
Csak így tovább!
Pfejj...

greent 2010.07.07. 19:05:39

"Jól informált gyömrőiek tudni vélik..."

Kik? A sarki újságos?

Mi értelme ennek? Írogattok itt,de semmi bizonyítható konkrétum. Szuper, hogy van ennyi felesleges időtök!

Amúgy pedig legalább egyszer olvassátok át mielőtt kirakjátok,mert zavaróan hemzseg az elütési hibáktól.

eszkombajn 2010.07.08. 08:07:13

Tényleg sok benne a hiba. De látni, hogy nem az írni nemtudás, hanem a kapkodás miatt. :)

gyomroman 2010.07.09. 11:44:58

Végre valaki nem fél és megírja az igazságot, persze nehéz igazolni hisz Gyanúsék nem ma kezdték az ipart, kevés bizonyítékot hagynak maguk után.
Azt teszik helyben, mint országosan a többi öltönyös ….
A városi média a kezükben van így csak ők olvashatók ők láthatók.
Menj, néz körül ne csak felületesen a szuper beruházásoknál és találsz jó sok hibát!
Ne nekem ne nekik, hanem a szemednek higgy.

AK76 2010.07.09. 13:31:34

Most akkor Mezey Attila Volvóért cserébe gonosz vállalkozókkal karöltve nagy zsivány?
Vagy mint itt olvasható: "Az említett képviselők között vannak nehezebben és könnyebben irányítható tagok. Előbbiekhez tartozik Hodruszky Lajos és Mezey Attila, az utóbbiakhoz az össze többi."?

Szisztematikus lejáratás.:)

AK76 2010.07.09. 13:38:40

@gyomroman:
KIK SZERINT AZ IGAZSÁG?
Miféle bizonyítékok alapján?
Mutassanak csak egyet is!
Mennyivel volt jobb Gyömrőinek lenni,amig minden kis politikusnak álcázott,megélhetési csicska kimondhatta a neki tetsző,vélt vagy valós igazát,volt minden hónapban két fajta "hírharsona" is,ellenben az utcán elakadtam a kocsimmal a sárban,a strand egy derítő színvonalán vegetált,a közintézmények lerohadtak,és semmi mást nem hallhattunk csak hogy nincs pénz,nincs pénz..
Akkor már legyen inkább valami antidemokrata oligarcha,arról legalább nem bűzlik a nyomor,meg a kisstílűség,mint elődeiről...

gyomroman 2010.07.09. 18:05:37

Erre mit lehet válaszolni NEM SEMMI SZÍNVONAL!
Ismerős tőled vettem AK76.

AK76 2010.07.09. 21:03:01

@gyomroman:
Ez minden??
Ez elég sovány a megdicsőüléshez brádör...
Érveket pls érveket!
Hja,olyan nincs mi?
Csak a megszokott fika kommandó,mint országosan..
Na látod,pont ez az amiből volt itt dögivel a jelenlegi "terror uralom" előtt..

AK76 2010.07.09. 21:36:52

@gyomroman:
Csak egy jó tanács.
Ha ennyi munícióval startoltok rá az önkormi választásokra,jobb lesz ha felkötitek a gatyeszt,ez eddig a harmatnál is gyengébb..

gyomroman 2010.07.09. 22:11:46

Érvek vannak de csak finoman, sőt tények is papíron!
Nem a fika kommandó tagja vagyok, csak nem adom ki magam.
Persze ezt szeretnéd AK76 "terror uralom" híve és szolgálója?

AK76 2010.07.09. 22:34:01

@gyomroman:
Ne nevettesd ki magad,senkit nem szolgálok,nem vagyok 2000 kör tag,nem vagyok a polgi személyes ismerőse,sem a holdudvar része.
Pusztán nem vagyok naiv,és van szemem,tudod,"előtte-utána"
Világos hogy soha nem lesz olyan rendszer,ami mindenkinek megfelel,de a KÖZ nem a nagyot mondó ígérgetőktől,megélhetési politikusoktól fog fejlődni, hanem a kapcsolatokkal rendelkező pénzemberektől..
Ennyi,lehet ezen rugózni,meg tiszta demokráciáról vizionálni,a valóság viszont köszönő viszonyban sincs ezekkel a vágyképekkel.
Túl jól emlékszem pld a pomes rendszámú okoskára,aki szemétégetőt akart a kertek aljára,stikában,egy köpésre a vízbázistól,meg a többi permanens ötletelőre,és egy életre elegem lett belőlük..
Ahogy gyömrői barátaim véleményét halgatom, nem vagyok ezzel egyedül..

greent 2010.07.10. 16:56:00

Te jó ég gyomroman... én sajnállak téged!

Na látod pont ez az a stílus és hozáállás,ami miatt nagyon bízom benne, hogy a pártok és társas körök csak az ablakon nézhetnek be a hivatalba még sokáig.

greent 2010.07.10. 16:58:58

Amúgy pedig nagy híve vagyok a vélemény. és szólásszabadságnak, de ugye amikor a blogon meg a kommentekebn írjátok az "igazságokat", magyarán megy a lejáratás, akkor igeni oda kéne tenni megllé a bizonyítékokat.

Mert tudod én meg holnap indítok egy blogot, ahol arról értekezek majd, hogy Te 2003-ban találtál egy pénztárcát, amit nem adtál vissza, és a benne lévő pénzt meg elköltötted italra.
Na kb ilyen szinten van hitelesség és egyéb tekintetében ez a blog.

greent 2010.07.10. 17:00:19

A félregépelési hibákért elnézést, kapkodtam.

Exember 2010.07.12. 08:51:43

Jó lenne, ha a blog követné a magyar helyesírási szabályokat, és nem lenne benne ennyi félreütés, ami nagyon zavaró. Egy ilyen "tartalmas" blognak tökéletesnek kell lennie. A leírtakkal kapcsolatban felmerül a bizonyítékok kérdése, ugye. Ha nyilvánvaló törvénysértésről van valakinek tudomása, akkor bűnvádi feljelentést kell tenni, különben cinkossá válik. A bumeráng visszafordulhat! A választások előtti "mocskolódás" helyett olyan érveket kellene szembeszegezni a jhelenlegi városvezetéssel, melyek megülnek és nemcsak homályos "információkra" alapozódnak. Aztán fel kellene mutatni azt a programot, mely szerint Gyömrő a boldogság szigete lehetne.Az "azt hallottam", "azt beszélik", "úgy tudjuk" információk a bulvár kategóriába tartoznak, annak is a gusztustalanabb fajtájába.
A névtelen vádaskodó szerepében akárki is tetszeleg, egy bizonyos: akár valós, amit állít, akár nem, egy bitos. Folyamatosan bizonyságot tesz gyávaságáról. A fal mögül suttogni - ez emlékeztet egy sötét korszak módszereire.

Pislogó 2010.07.12. 09:00:59

Önkormányzati választások előtt állunk. Mindenkinek meg van ebben a blogban a maga kis szerencséje.

A Gyömrő 2000 Kört leváltani kívánók számára az, hogy olyan hírek kerülnek fel a blogra, ami fekete képet fest a mostani vezetésről.

A Gyömrő 2000 Körnek az, hogy el lehet játszani a jókisfiú szerepét, akit azért bántanak, mert nem tudnak velük mit kezdeni. Így a nép megsajnálhatja, s lelkileg melléjük áll.

Kampánylépés ez a blog. Csak az a baj, hogy többet árthat, mint használna.

AK76 2010.07.12. 13:19:32

@Pislogó:
Öregem,ebben a Blogban SEMMIFÉLE szerencse nincs.
Ez szimplán egy olcsó,igénytelen,pongyola stílusban,névtelenül rágalmazó,mindennemű bizonyítékok nélkül kreált virtuális köpködő..
Semmi több...
Nem tényfeltárás,pláne nem felvilágosítás.
Nemérdemes belelátni semmi mást.
A 2000 kör nem játszhatja el az ártatlan kisfiú szerepét,mert ezekre a vádakra,így,ebben a formában válaszolni sem fognak,ebben biztos lehetsz.
Ha készítőjének bármi kapcsolata lenne az objektív valósággal, egyből észrevenné,hogy az egész cucc, merőben kontraproduktív,átlátszó,és bűzlik az amatőrségtől..

Ha 2010-ben Gyömrőn az ellenzék ENNYIT KÉPES FELMUTATNI SAJÁT MAGA MELLET,AKKOR ÚJFENT SEMMI KERESNIVALÓJUK A HATALOMBAN,és százszor is inkább egy nagyképű "oligarcha",mint egy olcsó,pitiáner megélhetési politikus...
süti beállítások módosítása